ĮDOMU, Naujienos

Ciberžolės nauda mūsų organizmui

Ciberžolė

Ciberžolė – universalus prieskonis. Nedideli jos kiekiai vartojami ryžiams, sriuboms, blynams, sūriams, bandelėms, troškiniams, bulvytėms, saldumynams, karštam pienui gardinti. Patiekalai įgauna patrauklų auksinį atspalvį.

Savo universalumu ciberžolė pasižymi ir naudingomis savybėmis mūsų organizmui, kadangi joje gausu naudingų medžiagų tokių kaip maistinės skaidulos, vitaminai C, E, K, baltymai, kalis, kalcis, geležis, cinkas ir magnis. Taip pat ciberžolė pasižymi priešvirusinėmis ir priešgrybelinėms savybėmis. Pateikiame Jums net 11 įdomių faktų, apie ciberžolės naudą mūsų organizmui:

  1. Puikiai tinka gydant tiek reumatoidinį artritą, tiek osteoartritą. Vartojant šį prieskonį sumažėja skausmai bei uždegimai;
  2. Pagerina virškinimą, kadangi ciberžolė stimuliuoja tulžies išsiskyrimą;
  3. Sumažina rizika susirgti prostatos vėžiu, padeda stabdyti jau turimo auglio augimą ir netgi sunaikinti vėžines ląsteles;
  4. Antibakterinės savybės padeda sergantiems bronchitu – padeda išvalyti bronchus, lengvina kosulį, taip pat palengvina gerklės skausmą sergantiems angina;
  5. Padeda kontroliuoti diabetą, kadangi sumažina insulino kiekį bei veiksmingai pagerina gliukozės kontrolę ir stiprina vaistų nuo diabeto poveikį;
  6. Sėkmingai mažina cholesterolio lygį bei stiprina širdies ir kraujagyslių sistemą;
  7. Apsaugo kepenis ir padeda atkurti pažeistas kepenų ląsteles;
  8. Dėl naudingų medžiagų ir vitaminų gausos, stiprina imunitetą;
  9. Padeda gydyti žaizdas, nes ji yra natūrali antiseptinė medžiaga. Pavyzdžiui įsipjovus galite ciberžolės miltelių pabarstyti ant žaizdos ir taip pagreitinti gijimo procesą;
  10. Veiksminga norint kontroliuoti svorį, kadangi ciberžolė aktyvina tulžies išsiskyrimą, o ji yra labai svarbi maistinių riebalų skaldymo procese;
  11. Naudinga smegenims, kadangi padeda palaikyti reikiamą tam tikrų hormonų lygį.

     Jeigu nenorite kas dieną į maistą dėti ciberžolės, galite vartoti ją su vandeniu. Tereikia įdėti vieną arbatinį šaukštelį šio prieskonio į stiklinę su karštu vandeniu ir gerai išmaišius gerti kiekvieną rytą prieš valgant. Jau po savaitės pajusite, jog jūsų organizmas pradeda veikti geriau!