Tradiciniai klausimai prieš kiekvieną šventę: Ką gaminti Velykoms? Kokie kiaušinių prieskoniai?
Virginijos Prieskonių sprendimas kiaušiniams: PRIESKONIAI KIAUŠINIAMS
O kad nebūtų nuobodu valgyti Velykinius kiaušinius po ridenimo, siūlome pasigaminti nesudėtingą užtepėlę:
4 Velykiniams kiaušiniams pagardinti reikės:
- Virginijos prieskonių kiaušiniams;
- 50 g. tarkuotų krienų (puikių krienų Vilniuje pirkome visai šalia mūsų atstovų Kalvarijų turguje);
- pusės stiklinės grietinės;
- 30 g. kumpio;
- 30 g. konservuotų žaliųjų žirnelių;
- 100 g. majonezo;
- pusės paprikos (jei negautumėte, pakeitimui tinka ir paprika granulėmis, tačiau geriau šviežia- juk Velykos 🙂 );
- kelių salotų lapų;
- pipirų.
Krienus sumaišome su prieskoniais kiaušiniams, grietine (paliekame grietinės antrajam sluoksniui) – tai vienas pagardo sluoksnis.
Kumpį, papriką pjaustome nedideliais kubeliais ir maišome su žirneliais ir majonezu, 2 šaukštais grietinės. Tai – antrasis pagardų sluoksnis.
Taigi- sudaužiame margučius, gražiai nulupame ir pjauname juos išilgai pusiau. Lėkštėje pasiklojame salotos lapą, į jį guldome Velykinių kiaušinių puseles ir paeiliui aptepame pagardų sluoksniais. Pagal skonį pabarstome skaldytais pipirais.
[social_share style=”bar” align=”horizontal” heading_align=”above” heading=”PASIDALINK SU DRAUGAIS” facebook=”1″ twitter=”1″ google_plus=”1″ linkedin=”1″ pinterest=”1″ /]
SKANAUS!
Naudoti prieskoniai
[woo_products heading=”” item_width=”3″ pagination=”false” list_orderby=”date” list_order=”DESC” item_per_page=”9″ categories=”” ids=”386,218,204″ no_top_border=”” no_bottom_border=”” with_effect=””]