Kardamonas
Kardamonas – šviesiai žalsvos spalvos prieskonis, pasižymintis švelnesniu aromatu, kuris puikiai atsiskleidžia jį kepinant ir derinant su cukrumi. Todėl tradiciškai šis prieskonis naudojamas kavai, sausainiams ir meduoliams skaninti. Tačiau kardamonas puikiai tinka ne tik saldiems patiekalams. Juo taip pat puikiai pagardinsite gaminamus padažus, ryžius ar troškintus vaisius. Karštiems patiekalams kardamoną dedame likus 5 min. iki gaminimo pabaigos.
Įdomu tai, jog kardamonas yra puikus ne tik savo aromatu bei skoniu, tačiau ir naudingas mūsų sveikatai. Pavyzdžiui, Viduramžių laikais, tai buvo vienas brangiausių prieskonių Europoje, parduodamas tik vaistinėse. Kiti įdomūs ir naudingi faktai apie šį prieskonį:
- Kardamonas stiprina mūsų imunitetą, kadangi jame gausu kalcio, fosforo, magnio, cinko, geležies, bei B grupės vitaminų;
- Padeda gydyti virškinamojo trakto ligas, gerina virškinimą, mažina vidurių pūtimą, skatina gleivių išsiskyrimą;
Naudingas viršutinių kvėpavimo takų profilaktikai (stiprina bronchas, lengvina atsikosėjimą, padeda išgydyti peršalimą); - Sumažina širdies ir kraujagyslių ligų riziką, padeda normalizuoti kraujagyslių sienelių aprūpinimą krauju;
- Padeda subalansuoti skydliaukės veiklą;
- Vartojamas dantų ir dantenų infekcijoms gydyti;
- Teigiamai veikia psichinę sveikatą, gerina proto aktyvumą ir aiškumą, suteikia lengvumo, ramybės jausmą.
ĮSIGYK KARDAMONO:
[wcproduct_carousel heading=”” heading_icon=”” item_width=”4″ style=”plain_carousel” list_orderby=”date” list_order=”DESC” max_item=”100″ categories=”” ids=”1227″]