virginijos-prieskoniai-receptai-persiska-kiausiniene
KIAUŠINIŲ VALGIAI, RECEPTAI, RYTIETIŠKI RECEPTAI

PERSIŠKA KIAUŠINIENĖ

PERSIŠKA KIAUŠINIENĖ

virginijos-prieskoniai-receptai-persiska-kiausiniene
Persai gamina tik vieną kiaušinienę, tačiau ji išties ypatinga ir, kas stebina – priimtina lietuviškam gomuriui. Kiaušinienės receptas kiek neįprastas, tačiau paprastas.

Reikalingi produktai:

Smulkiai supjaustome atskirai svogūnus ir pomidorus. Pomidorų nelupame.

Svogūnus pakepiname kol suminkštės (ant lėtos ugnies su didele kantrybe – nesudeginkime ir nepalikime pusžalių). Tuomet supilame pomidorus, žiupsnelį juodųjų pipirų ir truputėlį aitriosios paprikos. Šiam receptui labiau tiktų aitrioji paprika granulėmis – aštrumas turi pasijausti tik kartais- kaip malonus siurprizas.

Užverdame mišinį ir lėtai troškiname pomidorus. Tuo tarpu pasidarome kiaušinių plakinį su česnako granulėmis ir druska pagal skonį. Česnakų granulės suteiks išskirtinį skonį bei neliks česnako kvapo pavalgius.

Suminkštėjus pomidorams ir beveik išgaravus skysčiams – supilame pasiruoštą plakinį bei lėtai maišant kepame iki norimos konsistencijos.

Persai mėgsta šiek tiek skystoką kiaušinienę, na, o lietuvių skoniai gali ir skirtis. Pateikiame su gausybe žalumynų ir šviežiu lavašu.
Gero apetito!

 


[social_share style=”bar” align=”horizontal” heading_align=”above” heading=”Pasidalink persiškos kiaušinienės receptu ir tu!” facebook=”1″ twitter=”1″ google_plus=”1″ linkedin=”1″ pinterest=”1″ /]


NAUDOTI PRIESKONIAI:

[wcproduct_carousel heading=”” heading_icon=”” item_width=”4″ style=”plain_carousel” list_orderby=”date” list_order=”DESC” max_item=”100″ categories=”” ids=”226,222,220,202″]

Susiję įrašai