Sičuano pipirai, kitaip Pipirinė uosrūtė
(lot. Zanthoxylum piperitum)
Sičuano pipirai itin populiarūs kinų ir japonų virtuvėse. Norintiems atkurti kinų ar japonų virtuvės receptus Virginijos prieskoniai turi patarimą.
Kadangi Sičuano pipirų Lietuvoje gauti labai sunku, tenka suktis be jų. Tačiau mes radome prieskonių mišinį – atitikmenį.
Paslaptis labai paprasta- tereikia sumaišyti juoduosius pipirus ir kvapiuosius pipirus lygiomis dalimis – štai ir turite Zanthoxylum piperitum – Sičuano pipirų prieskonį.
Gero apetito!
[social_share style=”bar” align=”horizontal” heading_align=”above” heading=”Pasidalink naujiena apie Sičuano pipirus ir tu!” facebook=”1″ twitter=”1″ google_plus=”1″ linkedin=”1″ pinterest=”1″ /]
„Zanthoxylum piperitum” by Didier Descouens – Own work. Licensed under CC BY-SA 4.0 via Wikimedia Commons.
[wcproduct_carousel heading=”” heading_icon=”” item_width=”4″ style=”plain_carousel” list_orderby=”date” list_order=”DESC” max_item=”100″ categories=”” ids=”202,208″]